Csirkemell citrommal és fokhagymával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkemell citrommal és fokhagymával
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve és reszelt héja
6 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 nagyobb kicsontozott, lebőrözött csirkemell
1 db citrom leve és héja, csíkokra vágott
1 fej finomra vágott vöröshagyma
4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér
igény szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A lebőrözött és kicsontozott csirkemelleket éles késsel keresztben nagyon vékony szeletekre vágjuk. Nagy, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, beletesszük a vöröshagymát, és 5 percig pároljuk, míg megüvegesedik, de még nem barnul. Hozzáadjuk a fokhagymát, és fél percig még együtt pirítjuk.

2. A felszeletelt csirkét a serpenyőbe tesszük, és időnként átforgatva 5-10 percig sütjük, míg minden enyhén megpirul, és a hús megpuhul.

3. Beletesszük a reszelt citromhéjat a citromlével, és gyöngyözve főzzük, amíg fakanállal felkapargatjuk a serpenyő aljára ragadt zamatos darabkákat, és elkeverjük a szafttal. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítjük.

4. Azon forrón, előmelegített tálra halmozzuk. Meghintjük a citromhéjcsíkokkal, a petrezselyemlevelekkel díszítjük. Citromgerezdeket adunk mellé, amiből citromlét facsarhatunk a húsra. Friss, ropogós kenyérdarabokkal kínáljuk, amivel kimártogathatjuk a szaftot.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csirkemell citrommal és fokhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1783 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Csirkemell citrommal és fokhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
bevásárlólista