Padlizsános-babos curry



Elkészítés:
1. A wokban felmelegítjük az olajat, és 1-2 percig sütjük a vöröshagymát, a fokhagymát és a kicsumázott és felaprított chilipaprikát. Hozzákeverjük a currykrémet, és további 1-2 percig sütjük.
2. Beletesszük a padlizsánt, és 3-4 percig sütjük, amíg puhulni kezd. (Lehet, hogy valamivel több olajra lesz szükségünk, mert a padlizsán gyorsan felszívja.) Hozzáadjuk a thai padlizsánt, a disznóbabot és a ceruzababot, majd 2 percig keverve sütjük.
3. Beleöntjük az alaplét, a feldarabolt kókuszpasztát, a szójaszószt, a cukrot és a kaffircitromlevelet. Óvatosan felforraljuk, és addig főzzük, amíg a kókusz fel nem olvad. Hozzákeverjük a korianderzöldet, és forrón tálaljuk.
Zöldségalaplé

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.