Padlizsános-babos curry

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsános-babos curry
Eszközök: kés, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál thai piros currypaszta
1 nagyobb darabolt padlizsán
12 dkg ceruzabab
vagy
12 dkg kis méretű padlizsán
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál földimogyoró-olaj
3 evőkanál thai szójaszósz
3 db összetépkedett kaffircitromlevél
4 evőkanál apróra vágott korianderzöld
1 teáskanál barna cukor
vagy
1 teáskanál pálmacukor

Elkészítés:

1. A wokban felmelegítjük az olajat, és 1-2 percig sütjük a vöröshagymát, a fokhagymát és a kicsumázott és felaprított chilipaprikát. Hozzákeverjük a currykrémet, és további 1-2 percig sütjük.

2. Beletesszük a padlizsánt, és 3-4 percig sütjük, amíg puhulni kezd. (Lehet, hogy valamivel több olajra lesz szükségünk, mert a padlizsán gyorsan felszívja.) Hozzáadjuk a thai padlizsánt, a disznóbabot és a ceruzababot, majd 2 percig keverve sütjük.

3. Beleöntjük az alaplét, a feldarabolt kókuszpasztát, a szójaszószt, a cukrot és a kaffircitromlevelet. Óvatosan felforraljuk, és addig főzzük, amíg a kókusz fel nem olvad. Hozzákeverjük a korianderzöldet, és forrón tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Padlizsános-babos curry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2977 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Padlizsános-babos curry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
cikkek