Göngyölt csirkemell olajbogyóval



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kimagozzuk és felaprítjuk az (olajban eltett) olajbogyót. Az olajbogyók felét és a petrezselymet kikeverjük a vajjal.
2. A csirkemellet két réteg folpack közé fektetjük, és klopfolóval vagy a sodrófa végével gyengén kiveregetjük.
3. Olajbogyós-fűszeres vajjal megkenjük az ellapított csirkemellek egyik oldalát, és felgöngyöljük. Fogvájóval vagy hústűvel rögzítjük, esetleg tiszta cérnával átkötjük, ha szükséges.
4. A csirketekercseket tűzálló tálba fektetjük. Meglocsoljuk az olajbogyók olajával, és az előmelegített sütőben 45-55 percig sütjük, vagy amíg a csirkemell megpuhul, és ha egy éles kés hegyével megszúrjuk, áttetsző húslé szivárog belőle.
5. A csirketekercseket vágódeszkára helyezzük, és kivesszük a fogvájót vagy hústűt. Éles késsel felszeleteljük, előmelegített tálra rendezzük és asztalra adjuk.