Göngyölt csirkemell olajbogyóval

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Göngyölt csirkemell olajbogyóval
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött, kicsontozott csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
4 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
14 dkg puha vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kimagozzuk és felaprítjuk az (olajban eltett) olajbogyót. Az olajbogyók felét és a petrezselymet kikeverjük a vajjal.

2. A csirkemellet két réteg folpack közé fektetjük, és klopfolóval vagy a sodrófa végével gyengén kiveregetjük.

3. Olajbogyós-fűszeres vajjal megkenjük az ellapított csirkemellek egyik oldalát, és felgöngyöljük. Fogvájóval vagy hústűvel rögzítjük, esetleg tiszta cérnával átkötjük, ha szükséges.

4. A csirketekercseket tűzálló tálba fektetjük. Meglocsoljuk az olajbogyók olajával, és az előmelegített sütőben 45-55 percig sütjük, vagy amíg a csirkemell megpuhul, és ha egy éles kés hegyével megszúrjuk, áttetsző húslé szivárog belőle.

5. A csirketekercseket vágódeszkára helyezzük, és kivesszük a fogvájót vagy hústűt. Éles késsel felszeleteljük, előmelegített tálra rendezzük és asztalra adjuk.

Göngyölt csirkemell olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1523 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Göngyölt csirkemell olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
szólj hozzá, értékelj