Csirkemáj sherrymártásban

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkemáj sherrymártásban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg csirkemáj
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
igény szerint friss, ropogós kenyér
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemájat megtisztítjuk minden kis íntól, zsírtól, epétől, majd falatnyi darabokra vágjuk.

2. Nagyméretű, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a vöröshagymát, 5 percig pároljuk, míg megüvegesedik, de még nem barnul. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és további fél percig együtt pirítjuk.

3. Beletesszük a csirkemájat, és folyamatos kevergetés mellett 2-3 percig együtt pirítjuk a hagymával, míg megszilárdul, és a hús színe megváltozik, de azért belül még enyhén rózsaszínes marad. Szűrőkanállal kiemeljük a serpenyőből, nagy előmelegített tálra szedjük a darabokat, és továbbra is melegen tartjuk.

4. Beleöntjük a sherryt a serpenyőbe. Felcsavarjuk a lángot, 3-4 percig gyöngyözve főzzük, míg az alkohol elpárolog belőle, majd kicsit visszaveszünk a hőfokból. Közben a serpenyő aljáról fakanállal felkaparjuk az odakapott kis májdarabkákat, és belekeverjük a mártásba. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A sherrymártást a csirkemájra öntjük, és meghintjük petrezselyemmel. Tűzforrón tálaljuk, friss, ropogós kenyérdarabkákkal, hogy felitathassuk a zamatos szaftot.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Csirkemáj sherrymártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Csirkemáj sherrymártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
hírlevél