Csirkemáj sherrymártásban



Elkészítés:
1. A csirkemájat megtisztítjuk minden kis íntól, zsírtól, epétől, majd falatnyi darabokra vágjuk.
2. Nagyméretű, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a vöröshagymát, 5 percig pároljuk, míg megüvegesedik, de még nem barnul. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és további fél percig együtt pirítjuk.
3. Beletesszük a csirkemájat, és folyamatos kevergetés mellett 2-3 percig együtt pirítjuk a hagymával, míg megszilárdul, és a hús színe megváltozik, de azért belül még enyhén rózsaszínes marad. Szűrőkanállal kiemeljük a serpenyőből, nagy előmelegített tálra szedjük a darabokat, és továbbra is melegen tartjuk.
4. Beleöntjük a sherryt a serpenyőbe. Felcsavarjuk a lángot, 3-4 percig gyöngyözve főzzük, míg az alkohol elpárolog belőle, majd kicsit visszaveszünk a hőfokból. Közben a serpenyő aljáról fakanállal felkaparjuk az odakapott kis májdarabkákat, és belekeverjük a mártásba. Sóval, borssal ízesítjük.
5. A sherrymártást a csirkemájra öntjük, és meghintjük petrezselyemmel. Tűzforrón tálaljuk, friss, ropogós kenyérdarabkákkal, hogy felitathassuk a zamatos szaftot.