Bárányhúsos nyársak citrommal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bárányhúsos nyársak citrommal
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál citromlé
100 dkg kockára vágott bárányfilé
2 teáskanál citromlé
1 teáskanál őrölt római kömény
2 evőkanál vörösborecet
1 és ¼ dl olívaolaj
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál friss kakukkfű
1 fej finomra vágott hagyma
2 teáskanál frissen reszelt citromhéj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
A díszítéshez:
igény szerint narancskarika
vagy
igény szerint citromkarika

Elkészítés:

1. Nagyméretű, lapos, de nem fémből készült tálban alaposan összekeverjük a fokhagymát a hagymával, citromhéjjal, citromlével, kakukkfűvel, korianderrel, római köménnyel, ecettel és olívaolajjal.

2. A 2 cm-es kockákra aprított bárányfalatkákat 16 fanyársra húzzuk és belefektetjük a tálba. Megforgatjuk a fűszeres páclében, ügyelve arra, hogy mindenütt egyenletesen vonja be. Folpackkal lefedjük, és hűtőszekrényben érleljük 2-8 órán át, közben időnként megforgatjuk.

3. A grillt közepes hőfokra melegítjük. Lecsepegtetjük a nyársakat, a páclét félretesszük. Forró grillen kezdjük sütni a húsos nyársakat, közben gyakran forgatjuk és kenegetjük a páclével. 10 percig pirítjuk, vagy amíg ízlésünknek megfelelően átsül. Narancsszeletekkel díszítve, azon forrón az asztalra adjuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Bárányhúsos nyársak citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1780 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Bárányhúsos nyársak citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
könyvek