Parmezános csirke

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Parmezános csirke
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál olaj
1 db citrom
4 teáskanál édes chiliszósz
4 teáskanál krémsajt
Körethez:
igény szerint újburgonya
igény szerint zöldsaláta
Panírozáshoz:
4 db sós keksz
1 db tojás

Elkészítés:

1. A csirkemellfilét fűszerezzük a citrom levével, sóval és borssal. Egy tányérban felverjük a tojást. A sós kekszet tegyük zacskóba, és törjük jól össze, majd egy másik tányéron keverjük össze a finomra reszelt parmezánnal.

2. Mártsuk a filéket a tojásba, aztán forgassuk a sós keksz sajtos morzsájába, hogy mindenütt egyenletesen befedje.

3. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és süssük benne a csirkedarabok mindkét oldalát 4-5 perc alatt szép aranybarnára.

4. A filéket tegyük tányérokra, mindegyik mellé púpozzunk egy evőkanálnyi krémsajtot, arra pedig csurgassunk egy kis chiliszószt. Leveles salátát és újburgonyát kínáljunk hozzá.

Ha nincs otthon sós keksz, törjünk össze maroknyi kukoricapelyhet a csirkemellfilé gyorsan és egyszerűen elkészíthető bundájához.
Ha a bundázott húst nem bő zsiradékban sütjük, amiben "úszni" tud, garantáltan odaég a panír, és a hús mégis nyers marad. Ezért a 2 kanál vaj helyett bő olajban a szokásos módon süssük meg a panírozott mellfiléket. Amennyiben a panírozott és bő zsírban sütött ételeket folyadékokkal, vagy mártással leöntjük a panír gusztustalanná ázik. A citromlé és víz keveréke helyett friss citromszeleteket adjunk a húshoz és közvetlenül fogyasztás előtt nyomjuk a friss citromlét a hússzeletre. Így érjük el igazán a megfelelő citromos ízhatást.
Mielőtt tojásba mártanánk a bundázandókat, először mártsuk lisztbe, mert így nem "mászik" le róla a panír.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Parmezános csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3064 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Parmezános csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
szótár