Vegyes ízelítő marhahússal

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegyes ízelítő marhahússal
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg apró szemű, hámozott burgonya
45 dkg szeletelt marhahátszín
35 dkg szeletelt montsec sajt
vagy
35 dkg szeletelt kecskesajt
1 evőkanál kapribogyó
6 dkg konzerv olajos szardellafilé
2 evőkanál zöld olívabogyó
2 evőkanál fekete olajbogyó
1 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A salátaburgonyát enyhén sós vízben 15-20 percig főzzük, vagy addig míg megpuhul. Leszűrjük, hűlni hagyjuk és meghámozzuk.

2. Vastag aljú serpenyőt nagy lángon felforrósítunk, körülfolyatunk benne 1 evőkanál olívaolajat. Két szeletbe vágjuk és megborsozzuk a steaket, és belefektetjük a forró serpenyőbe. Oldalanként egy-másfél percig sütjük, vagy amíg pirulni kezd. Visszaveszünk a hőmérsékletből, és közepes lángon még másfél percig sütjük mindkét oldalát. Kivesszük, 10-15 percig pihentetjük.

3. A maradék olajból 2 evőkanálnyit felforrósítunk egy serpenyőben, hozzáadjuk a kimagozott, felaprított chilit (ha csípősen szeretjük), beletesszük a burgonyát, és többször átforgatva sütjük 10 percig, vagy amíg ropogósra és aranybarnára pirul.

4. Vékonyra szeljük a húst, és a sajtszeletekkel váltakozva körberakjuk a tál szélén. A vegyes salátaleveleket összeforgatjuk a kétféle olajbogyóval, a lecsepegtetett és kettévágott ringlivel és a leöblített kapribogyóval, majd a tál közepére halmozzuk. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és köré ültetjük a burgonyákat. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Vegyes ízelítő marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1346 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Vegyes ízelítő marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
google+