Fűszeres ceruzabab

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres ceruzabab
Eszközök: kés, lábas, szűrő, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg ceruzabab
2 evőkanál földimogyoró-olaj
½ teáskanál szecsuáni bors
4 db szárított, darabolt chilipaprika
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
6 szelet friss, vékonyra szeletelt gyömbér
2 szál darabolt újhagyma
1 csipet tengeri só

Elkészítés:

1. A ferdén 3-4 darabra vágott ceruzababot egy nagy fazék forrásban levő vízben fél percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük és félretesszük.

2. Előmelegített wokban 1 evőkanál olajat felforrósítunk. Alacsony hőmérsékleten kevergetve 5 percig pirítjuk a babot, vagy amíg fonnyadni kezd. Ekkor kiszedjük a wokból, és félretesszük.

3. A maradék olajat a wokba öntjük, és kevergetve addig sütjük benne a 2-3 darabra vágott chilipaprikát és a borsot, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért és az újhagymát, és keverve sütjük, amíg kezdenek megpuhulni. A babra öntjük, megszórjuk tengeri sóval, és azonnal tálaljuk.

Fűszeres ceruzabab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4780 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Fűszeres ceruzabab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
tippek, fortélyok