Chorizo empanadillas

Chorizós pogácsák

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chorizo empanadillas
Adag: 12 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db felvert tojás
kevés pirospaprika
kevés liszt
A tálaláshoz:
ízlés szerint pirospaprika

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kolbászt kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.

2. A felengedett levelestésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. 8 cm átmérőjű kerek formával vagy pohárral köröket szaggatunk a tésztából. A leeső tésztaszéleket összegyúrjuk, újból kinyújtjuk, és újabb köröket szaggatunk, míg tizenkettőt nem kapunk. Minden tésztakörre teáskanálnyi felaprított kolbászt halmozunk.

3. A körök szélét kevés vízzel megnedvesítjük, és a kör egyik felét a másikra hajtjuk úgy, hogy teljesen befedje a tölteléket. Ujjainkkal lenyomkodjuk a széleket, majd ugyanezt tesszük egy villával is, ami dekoratív mintázatot rajzol a szélekre, és segít összetapasztani. Éles kés hegyével kis vágást ejtünk a tésztabatyuk oldalán. A megtöltött tésztát ebben az állapotban hűtőszekrényben tárolhatjuk, míg elérkezik a sütés ideje.

4. A tésztabatyukat megnedvesített sütőpapírra sorakoztatjuk, a tetejüket felvert tojással megkenjük, és az előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, míg aranybarnára pirulnak és megemelkednek. Díszítésképpen kevés pirospaprikát szitálunk az empanadillákra. Kínálhatjuk forrón vagy melegen is.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Chorizo empanadillas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1348 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Chorizo empanadillas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
google+