Tésztakosár csirkehúsos zöldcitromsalátával



Elkészítés:
1. A tésztakosár kialakításához először is szükségünk lesz két hosszú nyelű, speciális drótkosárra, amelyek egymásba tehetők. A nagyobbik fémkosarat olajba mártjuk, majd teljesen kibéleljük az összegabalyodott vékony tészta egynegyedével. A kisebb drótkosarat is belemártjuk az olajba, a nagyobb kosárba tesszük, és a megfelelő pozícióban rögzítjük.
2. A wokba vagy olajsütőbe 10 centiméter magasan olajat öntünk, és felforrósítjuk 180-190 °C-ra, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne. A kosarakat beleengedjük az olajba, és 2-3 perc alatt aranyszínűre sütjük a tésztát. Kivesszük a kosarakat az olajból, és konyhai papírtörlővel leitatjuk a tésztáról az olajat. Óvatosan szétszedjük a kosarakat, és kivesszük a tésztakosarat, ha szükséges, kenőkéssel leválasztva a tésztát a drótkeretről. Még három tésztakosarat készítünk. Félretesszük, és hűlni hagyjuk őket.
3. A salátához összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a hámozott és a 2-3 cm hosszú, lereszelt gyömbért és a zöldcitrom héját. Apránként hozzáadjuk a zöldcitrom levét, amíg a megfelelő ízű lesz. Hozzákeverjük a bőr nélküli, kicsontozott, előzőleg puhára főzött és lehűtött, majd vékony csíkokra vágott csirkehúst, a sárgarépát, a kettévágott, kimagozott és felszeletelt uborkát, és ízlés szerint fűszerezzük. Lefedjük, és hűlni hagyjuk. Tálalás előtt rászórjuk a zöldfűszereket, és a salátát elosztjuk a tésztakosarakban.