Tésztakosár csirkehúsos zöldcitromsalátával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tésztakosár csirkehúsos zöldcitromsalátával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
igény szerint földimogyoró-olaj
A salátához:
4 db főtt, csíkokra vágott csirkecomb
1 db zöldcitrom leve és héja
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál apróra vágott mentalevél
1 evőkanál korianderzöld
1 db kimagozott, félbevágott uborka
1 db reszelt sárgarépa
1 darabka frissen reszelt gyömbér
6 evőkanál majonéz
6 evőkanál tejföl
néhány levél friss bazsalikom
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztakosár kialakításához először is szükségünk lesz két hosszú nyelű, speciális drótkosárra, amelyek egymásba tehetők. A nagyobbik fémkosarat olajba mártjuk, majd teljesen kibéleljük az összegabalyodott vékony tészta egynegyedével. A kisebb drótkosarat is belemártjuk az olajba, a nagyobb kosárba tesszük, és a megfelelő pozícióban rögzítjük.

2. A wokba vagy olajsütőbe 10 centiméter magasan olajat öntünk, és felforrósítjuk 180-190 °C-ra, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne. A kosarakat beleengedjük az olajba, és 2-3 perc alatt aranyszínűre sütjük a tésztát. Kivesszük a kosarakat az olajból, és konyhai papírtörlővel leitatjuk a tésztáról az olajat. Óvatosan szétszedjük a kosarakat, és kivesszük a tésztakosarat, ha szükséges, kenőkéssel leválasztva a tésztát a drótkeretről. Még három tésztakosarat készítünk. Félretesszük, és hűlni hagyjuk őket.

3. A salátához összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a hámozott és a 2-3 cm hosszú, lereszelt gyömbért és a zöldcitrom héját. Apránként hozzáadjuk a zöldcitrom levét, amíg a megfelelő ízű lesz. Hozzákeverjük a bőr nélküli, kicsontozott, előzőleg puhára főzött és lehűtött, majd vékony csíkokra vágott csirkehúst, a sárgarépát, a kettévágott, kimagozott és felszeletelt uborkát, és ízlés szerint fűszerezzük. Lefedjük, és hűlni hagyjuk. Tálalás előtt rászórjuk a zöldfűszereket, és a salátát elosztjuk a tésztakosarakban.

Tésztakosár csirkehúsos zöldcitromsalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1457 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Tésztakosár csirkehúsos zöldcitromsalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
cikkek