Savanyú-fűszeres sertés



Elkészítés:
1. A gombát kb. 20 percre annyi forró vízbe áztatjuk, amennyi ellepi. Amikor megpuhult, lecsepegtetjük, és eltávolítjuk a kemény szárát. Ha túl nagy a kalapja, feldaraboljuk. Közben enyhén sós vizet forralunk, beletesszük a hosszában félbevágott bébikukoricát, és 3 percig blansírozzuk. A kukoricát lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, majd félretesszük. A mézet és a tamarindszószt kis tálba tesszük, hozzáadjuk a forró vizet, és feloldjuk benne. Ezután hozzákeverjük a szójaszószt és a rizsecetet, majd szintén félretesszük.
2. A wokot nagy lángon felmelegítjük. 1 evőkanál olajat öntünk bele, és addig forrósítjuk, amíg csillogni kezd. Beletesszük a nagyon finomra vágott fokhagymát, az 1 cm hosszú, meghámozott és nagyon finomra aprított gyömbért, a szárított pirospaprika-pelyhet, és fél percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a sertéshúst, és még 2 percig sütjük.
3. A maradék olajat a wokba öntjük, és felmelegítjük. Beletesszük a ferdén vékonyra szelt újhagymát, a kicsumázott és vékony csíkokra vágott paprikát, a gombát, a bébikukoricát, a tamarindszószt, és további 2-3 percig keverve sütjük, amíg a sertés megsül és a zöldség majdnem teljesen megpuhul. Hozzáadjuk a tésztát, és 2 villa segítségével az egészet összekeverjük. Amikor a tészta és a mártás már elég forró, megszórjuk a korianderzölddel.