Savanyú-fűszeres sertés

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Savanyú-fűszeres sertés
Eszközök: kés, keverőtál, szűrő, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg friss hokkientészta
35 dkg csíkokra vágott sertésfilé
1 evőkanál tamarindkrém
½ kiskanál pirospaprika-pehely
1 db csíkokra vágott zöld húsú paprika
4 szál vékonyra szeletelt újhagyma
1 darabka finomra vágott, hámozott gyömbér
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál rizsecet
2 evőkanál sötét szójaszósz
4 evőkanál forró víz
2 evőkanál méz
10 dkg bébikukorica
5 dkg szárított kínai júdásfüle gomba
2 evőkanál kukoricacsíra-olaj
vagy
2 evőkanál földimogyoró-olaj
igény szerint apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. A gombát kb. 20 percre annyi forró vízbe áztatjuk, amennyi ellepi. Amikor megpuhult, lecsepegtetjük, és eltávolítjuk a kemény szárát. Ha túl nagy a kalapja, feldaraboljuk. Közben enyhén sós vizet forralunk, beletesszük a hosszában félbevágott bébikukoricát, és 3 percig blansírozzuk. A kukoricát lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, majd félretesszük. A mézet és a tamarindszószt kis tálba tesszük, hozzáadjuk a forró vizet, és feloldjuk benne. Ezután hozzákeverjük a szójaszószt és a rizsecetet, majd szintén félretesszük.

2. A wokot nagy lángon felmelegítjük. 1 evőkanál olajat öntünk bele, és addig forrósítjuk, amíg csillogni kezd. Beletesszük a nagyon finomra vágott fokhagymát, az 1 cm hosszú, meghámozott és nagyon finomra aprított gyömbért, a szárított pirospaprika-pelyhet, és fél percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a sertéshúst, és még 2 percig sütjük.

3. A maradék olajat a wokba öntjük, és felmelegítjük. Beletesszük a ferdén vékonyra szelt újhagymát, a kicsumázott és vékony csíkokra vágott paprikát, a gombát, a bébikukoricát, a tamarindszószt, és további 2-3 percig keverve sütjük, amíg a sertés megsül és a zöldség majdnem teljesen megpuhul. Hozzáadjuk a tésztát, és 2 villa segítségével az egészet összekeverjük. Amikor a tészta és a mártás már elég forró, megszórjuk a korianderzölddel.

Savanyú-fűszeres sertés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1217 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Savanyú-fűszeres sertés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
szótár