Hangyák a fán



Elkészítés:
1. A kétféle darált húst összekeverjük 1 teáskanál világos szójaszósszal és a sóval.
2. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a chilis szójababkrémet, és gyorsan megkeverjük. Belekeverjük a sötét szójaszószt.
3. Beleöntjük az alaplét, az előzőleg 20 percre meleg vízbe áztatott, lecsepegtetett tésztát és a maradék világos szójaszószt. Fedőt teszünk rá, és 8-10 percig kis lángon főzzük, illetve amíg teljesen elpárolog a leve. Az ételt összerázzuk, de nem keverjük. Az újhagymával megszórva tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.