Hangyák a fán

| Darálthúsos rizstészta receptek ,
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Hangyák a fán
Eszközök: kés, tűzhely, wok
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 dkg rizstészta
3 szál finomra vágott újhagyma
1 csipet
1 ¾ dl csirkealaplé
1 teáskanál sötét szójaszósz
1 evőkanál chilis szójababszósz
1 evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A kétféle darált húst összekeverjük 1 teáskanál világos szójaszósszal és a sóval.

2. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a chilis szójababkrémet, és gyorsan megkeverjük. Belekeverjük a sötét szójaszószt.

3. Beleöntjük az alaplét, az előzőleg 20 percre meleg vízbe áztatott, lecsepegtetett tésztát és a maradék világos szójaszószt. Fedőt teszünk rá, és 8-10 percig kis lángon főzzük, illetve amíg teljesen elpárolog a leve. Az ételt összerázzuk, de nem keverjük. Az újhagymával megszórva tálaljuk.

Ennek a kínai ételnek a neve a fára mászó hangyák látványára utal.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Hangyák a fán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2006 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Hangyák a fán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
szótár