Garnéla kókuszos rizzsel

| Wokban sült rák kókuszos rizzsel receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Garnéla kókuszos rizzsel
Eszközök: kés, keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg főtt garnélarák
20 dkg jázminrizs
4 dl kókusztej
6 szál thai bazsalikom
6 szál apróra vágott újhagyma
1 db apróra vágott zöld chilipaprika
másfél dl halalaplé
2 evőkanál földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A gombát kis tálkába helyezzük, forró vízzel leöntjük, és 30 percig ázni hagyjuk. Utána lecsepegtetjük, a szárát eltávolítjuk, a kalapját felszeleteljük.

2. Wokban 1 evőkanál olajat melegítünk, és 2-3 percig keverve pirítjuk benne az újhagymát, a kókuszreszeléket és a chilipaprikát. Hozzáadjuk a gombát, és 3-4 percig keverve sütjük.

3. Hozzáadjuk a rizst, 2-3 percig keverve sütjük, majd hozzáöntjük az alaplét és felforraljuk. Kisebbre vesszük a lángot, és beleöntjük a kókusztejet. 10-15 percig kis lángon főzzük, amíg a rizs megpuhul. Hozzákeverjük a rákot és a bazsalikomot, átmelegítjük, majd tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg halfej
ízlés szerint
Halléhez::
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
Halmártáshoz::
2 dl fehérbor vagy
1 db citrom

A halfejekből, csontokból, uszonyokból és apró halakból erős alaplevet főzünk.

Az étel jellegétől függően kell fűszerezni. Halléhez hagymával, halmártáshoz, esetenként fehér húsú halakhoz citromlével vagy fehérborral.

Olyan hosszan főzzük, hogy a halfejek szétfőjenek és a lé kocsonyásodjon, majd leszűrjük.

Garnéla kókuszos rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2047 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Garnéla kókuszos rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
szólj hozzá, értékelj