Marhahúsos chow mein

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhahúsos chow mein
Eszközök: kés, keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg csíkokra vágott bélszín
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál világos szójaszósz
2 teáskanál rizsbor
1 csipet kristálycukor
1 teáskanál
14 dkg darabolt babcsíra
1 db csíkokra vágott zöld húsú paprika
1 fej finomra vágott vöröshagyma
A páchoz:
1 csipet fehér bors
2 teáskanál világos szójaszósz
½ teáskanál rizsbor
néhány csepp szezámolaj

Elkészítés:

1. A pác alapanyagait egy tálban összekeverjük, és legalább 20 percig állni hagyjuk benne a marhahúst.

2. A tésztát a csomagolásán lévő útmutató szerint megfőzzük. Amikor megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, és félretesszük.

3. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat,

és a marhahúst keverve sütjük benne 1 percig, illetve amíg a hús színe megváltozik. Beletesszük a vöröshagymát, 1 percig sütjük, majd ezt követi a paprika és a babcsíra. Hagyjuk, hogy a zöldségek leve elpárologjon. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a rizsbort és a szójaszószt. Belekeverjük a tésztát, és 1 percig sütjük. Végül hozzákeverjük az újhagymát, és tálaljuk.

Marhahúsos chow mein
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1766 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Marhahúsos chow mein
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
facebook