Dan dan mian

| Dan dan mian receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Dan dan mian
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál szecsuáni bors
2 teáskanál világos szójaszósz
2 és fél evőkanál földimogyoró-olaj
2 és fél evőkanál apróra vágott pirított amerikai mogyoró
1 db szárított, darabolt chilipaprika
A mártáshoz:
5 szál finomra vágott újhagyma
2 és fél evőkanál szezámkrém
1 evőkanál világos szójaszósz
½ teáskanál törött szecsuáni bors
2 és fél dl csirkealaplé
2 és fél teáskanál kínai fekete ecet
2 és fél evőkanál konzervzöldség
1 teáskanál sötét szójaszósz
2 és fél teáskanál chiliolaj
pár csepp szezámolaj

Elkészítés:

1. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a kicsomázott, 3 darabra vágott chilipaprikát és a borsot, majd hozzáadjuk a húst, és gyorsan összekeverjük. Amikor a hús színe megváltozik, beleöntjük a világos szójaszószt, és addig sütjük, amíg a hús jól megpirul. A mártás hozzávalóit óvatosan összekeverjük, és négy tányérban elosztjuk.

2. A csomagolásán lévő útmutató szerint megfőzzük a tésztát. Amikor megfőtt, lecsepegtetjük, és a tányérokba szedjük.

3. A tetejére tesszük a húsos keveréket, majd megszórjuk a pirított földimogyoróval, és azonnal tálaljuk. Fogyasztás előtt alaposan összekeverjük.

Dan dan mian
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1741 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Dan dan mian
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
hírlevél