Tojásos sült rizs zöldségekkel és ropogós hagymával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojásos sült rizs zöldségekkel és ropogós hagymával
Eszközök: hűtőszekrény, kés, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg főtt rizs
2 db tojás
1 fej szeletelt vöröshagyma
4 evőkanál földimogyoró-olaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 db karikára vágott, kimagozott piros chilipaprika
12 dkg szeletelt gomba
5 dkg félbevágott cukorborsóhüvely
3 evőkanál thai szójaszósz
1 evőkanál barna cukor
vagy
1 evőkanál pálmacukor
néhány thai bazsalikom

Elkészítés:

1. Az olaj felét a wokban felmelegítjük, és 2-3 percig sütjük benne a fokhagymát és a kicsumázott, felkarikázott chilipaprikát.

2. Hozzáadjuk a gombát, a cukorborsót és a félbevágott kukoricát, 2-3 percig keverve sütjük, majd hozzáadjuk a szójaszószt, a cukrot és a bazsalikomot. Belekeverjük a rizst.

3. A keveréket a wok szélére húzzuk, és a wok aljára 1 tojást ütünk. Addig keverjük, amíg kissé megkeményedik, majd összeforgatjuk a lehűtött rizzsel.

4. A maradék olajat egy másik wokban felmelegítjük, és ropogósra pirítjuk benne a vöröshagymát. A vöröshagymát a rizsre halmozva tálaljuk.

Tojásos sült rizs zöldségekkel és ropogós hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5094 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Tojásos sült rizs zöldségekkel és ropogós hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
bevásárlólista