Édesköményes narancssaláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Édesköményes narancssaláta
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb vékonyra szeletelt édesköménygumó
4 nagyobb narancs
1 fej karikára vágott fehér hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db kimagozott, finomra vágott piros chilipaprika
12 db kimagozott, vékonyra szeletelt fekete olajbogyó
ízlés szerint finomra vágott petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
igény szerint bagett

Elkészítés:

1. A narancsok héját tálba reszeljük, és félretesszük. Egy másik tál fölött, hogy a kicsorduló levet felfogjuk, kis, recés késsel lehámozzuk a narancsok fehér héját. A narancsokat éles késsel, keresztben vékony karikákra vágjuk.

2. A narancskarikákat összeforgatjuk a nagyon vékonyra felszeletelt édesköménnyel és a vékonyan felkarikázott hagymával. Az olívaolajat elkeverjük a félretett narancslével, és rákanalazzuk a narancsra. Az olajbogyót a tetejére szórjuk, hozzáadjuk a chilit (ha csípősen szeretjük), meghintjük narancshéjjal és petrezselyemmel. Felszeletelt bagettel kínáljuk.

Édesköményes narancssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1476 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Édesköményes narancssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
facebook