Faszénen grillezett póréhagyma

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Faszénen grillezett póréhagyma
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szál zsenge póréhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A póréhagymák végét levágjuk, és hosszában kettévágjuk őket. Alaposan leöblítjük, hogy az esetleges szennyeződéseket eltávolítsuk, majd papírtörlővel szárazra itatjuk.

2. Felforrósítunk egy grillserpenyőt, és olajjal kikenjük. Beletesszük a pórét, közepes-magas lángon, időnként megforgatva 5 percig pirítjuk. A pórét áttesszük egy lapos tálra.

3. Közben az olívaolajat a fehérborecettel, a metélőhagymával, a petrezselyemmel

és a mustárral külön tálkában felverjük, sóval borssal ízesítjük. Meglocsoljuk az öntettel a pórét, ügyelve arra, hogy a fűszeres olaj mindenütt egyenletesen vonja be a zöldséget. Folpackkal lefedjük, és néha-néha megforgatva szobahőmérsékleten 30 percig pácoljuk benne.

4. A pórét szétosztjuk a tányérokon, és petrezselyemlevélkékkel díszítjük.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Faszénen grillezett póréhagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1350 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Faszénen grillezett póréhagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
szólj hozzá, értékelj