Töltött paradicsom rizzsel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Töltött paradicsom rizzsel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
4 nagyobb húsos, félbevágott paradicsom
4 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagyobb lábosban enyhén sós vizet forralunk. Beleszórjuk a rizst, és újra felforraljuk. Csökkentjük a lángot, és 10-15 percig főzzük, vagy amíg puhulni kezd. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Egy lapos tálat vagy tepsit konyhai papírtörlővel kibélelünk, a rizst egyenletesen elterítjük rajta, és kb. 1 órán át szikkadni hagyjuk.

2. A rizst a felaprított olajbogyóval tálba tesszük, az olívaolajjal elkeverjük, és bőven meghintjük borssal. Valószínűleg nem kell külön megsózni. Folpackkal lefedjük, és 8 órán vagy egy egész éjszakán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

3. Levágjuk a paradicsomok tetejét, és teáskanállal kivájjuk a magokat, ügyelve arra, nehogy megsértsük a húsos héjat. Kikaparjuk a lágy, húsos belsejét, amit apróra vágva a rizses-olívás keverékhez adunk. A paradicsomok belsejét megsózzuk, majd fejjel lefelé papírtörlőre borítjuk őket, és 1 órán át állni hagyjuk, hogy lecsepeghessenek.

4. A paradicsomok belsejét papírtörlővel szárazra itatjuk, majd szétosztjuk bennük a rizses tölteléket. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Töltött paradicsom rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1827 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Töltött paradicsom rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
facebook