Sült paradicsomfészkek



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Levágjuk a paradicsomok tetejét, és teáskanállal kikaparjuk lágy, magos belsejüket, ügyelve arra, nehogy megsértsük a húsos héjat. A kivájt paradicsomokat fejjel lefelé papírtörlőre borítjuk, és 15 percig hagyjuk, hogy lecsepegjenek.
2. A paradicsomok belsejét megszórjuk sóval, borssal, majd tűzálló tálba szorosan egymás mellé ültetjük őket. Mindegyikbe 1-1 tojást ütünk, amire 1 evőkanál tejfölt vagy tejszínt simítunk és 1 evőkanál reszelt sajtot szórunk.
3. Az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tojások éppen csak megszilárdulnak. A sütőből kivéve, azon forrón az asztalra adjuk.