Sült paradicsomfészkek

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült paradicsomfészkek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagy érett paradicsom
4 evőkanál reszelt Mahón-Menorca sajt
vagy
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
vagy
4 evőkanál reszelt manchego sajt
4 nagy tojás
4 evőkanál zsíros főzőtejszín
vagy
4 evőkanál zsíros tejföl
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Levágjuk a paradicsomok tetejét, és teáskanállal kikaparjuk lágy, magos belsejüket, ügyelve arra, nehogy megsértsük a húsos héjat. A kivájt paradicsomokat fejjel lefelé papírtörlőre borítjuk, és 15 percig hagyjuk, hogy lecsepegjenek.

2. A paradicsomok belsejét megszórjuk sóval, borssal, majd tűzálló tálba szorosan egymás mellé ültetjük őket. Mindegyikbe 1-1 tojást ütünk, amire 1 evőkanál tejfölt vagy tejszínt simítunk és 1 evőkanál reszelt sajtot szórunk.

3. Az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tojások éppen csak megszilárdulnak. A sütőből kivéve, azon forrón az asztalra adjuk.

Sült paradicsomfészkek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1627 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Sült paradicsomfészkek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
recepttár