Fenyőmagos zöldbab

| Fenyőmagos zöldbab receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fenyőmagos zöldbab
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg fenyőmag
45 dkg ceruzabab
½ db citrom leve
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
½ teáskanál pirospaprika
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagyméretű, vastagfalú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a fenyőmagot, és folyamatos kevergetés és rázogatás mellett, 1 perc alatt világos aranybarnára pirítjuk. Szűrőkanállal kiszedjük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és mély tálba szórjuk. A serpenyőben lévő olajat a későbbi felhasználásig félretesszük. A paprikával ízlés szerint meghintjük a fenyőmagot, és megkevergetjük, hogy egyenletesen tapadjon a magokra, majd ezt is félretesszük.

2. Levágjuk a zöldbabok mindkét végét, és ha szükséges, lehúzzuk a szálkákat. A zöldbabot fazékba tesszük, forrásban lévő vízzel leöntjük, a vizet újra felforraljuk, és 5 percig főzzük a babot, míg átfő ugyan, de még ropogós marad. Leszűrjük.

3. A serpenyőben lévő olajat újra felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, és 5-10 percig pároljuk, míg megüvegesedik, majd barnulni kezd. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, amivel még fél percig pirítjuk.

4. A zöldbabot is beleszórjuk a serpenyőbe, 2-3 percig együtt pirítjuk a hagymával, időnként meg-megrázogatva a serpenyőt, hogy az egész átforrósodjék. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A serpenyő tartalmát előmelegített tálba öntjük, ráfacsarjuk a citromlét, és gyengéden összerázzuk. Megszórjuk az aranyszínű fenyőmaggal, és azon melegében az asztalra adjuk.

Fenyőmagos zöldbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1504 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Fenyőmagos zöldbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
facebook