Babsaláta sajttal és apró garnélával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Babsaláta sajttal és apró garnélával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt, konyhakész garnélarák
25 dkg kockára vágott gruyere sajt
vagy
25 dkg kockára vágott majorero sajt
50 dkg friss, fejtett lóbab
vagy
50 dkg mélyhűtött lóbab
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál citromlé
2 ágacska friss kakukkfű
6 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy nagyobb fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a fejtett lóbabot az egyik kakukkfűágacskával, és fedő alatt, kis lángon 7 percig gyöngyözve főzzük. Leszűrjük a babot, hideg vízzel leöblítjük, és újra alaposan lecsepegtetjük.

2. Ha csak nem nagyon zsenge a lóbab, lehúzzuk a külső héját vagy két ujjal kinyomjuk a héjból a magot. Tálba tesszük, hozzáadjuk a garnélát és a kockára vágott sajtot.

3. A másik kakukkfűágacskát felaprítjuk. Egy másik tálban felverjük az olívaolajat a citromlével, a fokhagymával és a kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük.

4. Az öntettel meglocsoljuk a babos keveréket. Finoman beleforgatjuk, és máris tálaljuk.

Babsaláta sajttal és apró garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1223 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Babsaláta sajttal és apró garnélával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
pinterest