Babsaláta sajttal és apró garnélával



Elkészítés:
1. Egy nagyobb fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a fejtett lóbabot az egyik kakukkfűágacskával, és fedő alatt, kis lángon 7 percig gyöngyözve főzzük. Leszűrjük a babot, hideg vízzel leöblítjük, és újra alaposan lecsepegtetjük.
2. Ha csak nem nagyon zsenge a lóbab, lehúzzuk a külső héját vagy két ujjal kinyomjuk a héjból a magot. Tálba tesszük, hozzáadjuk a garnélát és a kockára vágott sajtot.
3. A másik kakukkfűágacskát felaprítjuk. Egy másik tálban felverjük az olívaolajat a citromlével, a fokhagymával és a kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük.
4. Az öntettel meglocsoljuk a babos keveréket. Finoman beleforgatjuk, és máris tálaljuk.