Tojásos sült rizs csirkével



Elkészítés:
1. A rizst 12-15 percig forró vízben főzzük, majd jól lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
2. A csirkét serpenyőbe tesszük, és kókusztejjel leöntjük. Hozzáadjuk a feldarabolt kókuszpasztát, a szintén feldarabolt 2-3 cm-es koriandergyökeret, a citromhéjat és a kicsumázott és felkarikázott chilipaprikát, és felforraljuk. 8-10 percig kis lángon főzzük, amíg a csirke megpuhul. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a bazsalikomot és a halszószt.
3. Közben a wokban felmelegítjük az olajat, és kevergetve 2-3 percig sütjük benne a rizst. Hozzáadjuk a felvert tojást, és addig keverjük, amíg megsül és összekeveredik a rizzsel. Frissen tartó fóliával kibélelünk 4 kis hőálló tálkát vagy felfújtformát, és beletesszük a rizst. óvatosan a tányérokra fordítjuk és levesszük róla a fóliát. Metélőhagymával és néhány friss korianderhajtással díszítjük. A csirkével tálaljuk.