Fu yung tojás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Fu yung tojás
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely, wok
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg főtt rizs
2 db tojás
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 csepp szezámolaj
½ teáskanál
1 csipet fehér bors
14 dkg apróra vágott babcsíra
1 evőkanál apróra vágott újhagyma
1 evőkanál világos szójaszósz
1 db apróra vágott zöld húsú paprika
1 teáskanál olvasztott vaj
1 teáskanál finomra vágott fokhagyma
1 db finomra vágott, kis méretű vöröshagyma

Elkészítés:

1. A tojást sóval és borssal felverjük. A vajat serpenyőben felmelegítjük, és ráöntjük a tojást. Omlettet készítünk, majd amikor elkészült, kiszedjük a serpenyőből, és hosszú csíkokra vágjuk.

2. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat, és kevergetve addig sütjük benne a fokhagymát, amíg illatozni kezd. Beletesszük a vöröshagymát, és 1 percig folytatjuk a sütést ugyanígy, majd a paprikát, és azzal is 1 percig sütjük. Hozzákeverjük a rizst, amíg szemeire esik szét, ráöntjük a szójaszószt, és 1 percig sütjük.

3. Alaposan belekeverjük az újhagymát és a tojáscsíkokat, végül hozzáadjuk a babcsírát és a szezámolajat. Kevergetve 1 percig sütjük, majd tálaljuk.

Fu yung tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1693 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Fu yung tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
szótár