Kagyló feketebabmártással

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Kagyló feketebabmártással
Eszközök: kés, keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg kagyló
1 evőkanál erjesztett feketebab
1 teáskanál
1 evőkanál földimogyoró-olaj
1 teáskanál apróra vágott gyömbér
1 evőkanál finomra vágott újhagyma
2 teáskanál rizsbor
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma

Elkészítés:

1. A kagylót alaposan megmossuk, majd tiszta vízben egészen addig állni hagyjuk, amíg át nem tesszük a wokba. Előtte lecsepegtetjük.

2. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat, és kevergetve addig pirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát, amíg illatozni kezdenek. Beletesszük a leöblített, durvára aprított feketebabot, és 1 percig sütjük.

3. A wokba tesszük a lecsepegtetett kagylót és a rizsbort, majd az egészet alaposan összekeverve 2 percig keverve magas hőmérsékleten sütjük. Lefedve körülbelül 3 percig főzzük. Végül hozzáadjuk az újhagymát, és szükség szerint megsózzuk. Azonnal tálaljuk.

Kagyló feketebabmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1267 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Kagyló feketebabmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
szólj hozzá, értékelj