Kagyló feketebabmártással
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
drága



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A kagylót alaposan megmossuk, majd tiszta vízben egészen addig állni hagyjuk, amíg át nem tesszük a wokba. Előtte lecsepegtetjük.
2. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat, és kevergetve addig pirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát, amíg illatozni kezdenek. Beletesszük a leöblített, durvára aprított feketebabot, és 1 percig sütjük.
3. A wokba tesszük a lecsepegtetett kagylót és a rizsbort, majd az egészet alaposan összekeverve 2 percig keverve magas hőmérsékleten sütjük. Lefedve körülbelül 3 percig főzzük. Végül hozzáadjuk az újhagymát, és szükség szerint megsózzuk. Azonnal tálaljuk.