Serpenyős rák gyömbérrel
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
drága



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Előmelegített wokban 2 evőkanál olajat felforrósítunk, magas hőmérsékleten 3-4 percig sütjük benne a megtisztított, feldarabolt (bárddal összeroppantott ollójú) rákot, majd kiszedjük és félretesszük.
2. A tisztára törölt wokban felmelegítjük a maradék olajat, beledobjuk a gyufaszálnyi csíkokra vágott gyömbért, és addig keverjük, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk az 5 cm-es darabokra vágott újhagymát, és belekeverjük a rákdarabokat. Hozzáöntjük a szójaszószt, a cukrot és a borsot. Lefedjük, kis lángon egy percig sütjük, majd azonnal tálaljuk.