Tészta spárgával és mustárral

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szalonna
25 dkg spárga
25 dkg spagetti
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
Mártáshoz:
2 teáskanál dijoni mustár
6 evőkanál olívaolaj
másfél evőkanál fehérborecet

Elkészítés:

Az öntethez szükséges olívaolajat, fehérborecetet és dijoni mustárt tegyük tálba, és kézi habverővel addig keverjük, amíg krémes lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre. A spagettit törjük 7,5 cm-es darabokra, és bő, sós vízben 10-12 perc alatt főzzük puhára. A füstölt húsos szalonnát vágjuk csíkokra. Nagy, forró serpenyőben 5-6 perc alatt pirítsuk ropogósra. Egy evőkanálnyi kivételével a kisült zsiradékot öntsük le róla. Tegyük rá a a 2,5 cm-es darabokra vágott spárgát, és 3-4 percig süssük. Adjuk hozzá a kettévágott paradicsomot is, és még 2 percig süssük tovább. Szűrjük le a tésztát, és tegyük tálba. Keverjük vele a szalonnás-spárgás keveréket és a mustáros öntetet. Szórjuk a tetejére a zöldséghámozóval forgácsolt parmezánt. Frissen őrölt fekete borssal meghintve melegen vagy hidegen tálaljuk.

Ez a könnyű nyári tészta mártás helyett mustáros vinaigrette-öntettel készül.
Azért, hogy a spárga diszkrét aromáját ne nyomja el a szalonna markáns íze, olívaolajon megfuttatott prágai, vagy pármai sonkával készítsük el.
Tészta spárgával és mustárral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1063 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Kép nélkül
Tészta spárgával és mustárral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
tippek, fortélyok