Grillezett paprika mézzel és mandulával



Elkészítés:
1. A paprikát négybe vágjuk és kimagozzuk. Felforrósítjuk a grillt, vagy a sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. A paprikadarabokat héjas felükkel felfelé, egymás mellé sorakoztatjuk egy sütőlemezen. 8-10 percig hagyjuk a forró grill alatt, vagy míg a héjuk hólyagossá válik és szenesedni kezd. Fogócsipesszel sütőzacskóba szedjük őket. A zacskó száját bekötjük, és az egészet félretesszük.
2. Ha a paprika lehűlt annyira, hogy kézbe vehessük, kést használva, vagy az ujjainkkal lefejtjük a héját, a paprika húsát pedig falatnyi darabkákra aprítjuk, és mély tálba szórjuk.
3. Nagyméretű, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a fokhagymát, és kis lángon, gyakran kevergetve 4 percig pirítjuk, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Beleforgatjuk a mandulát, belekeverjük a mézet és a sherryecetet, majd az egész keveréket a paprikára öntjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, és jól összerázzuk.
4. Szobahőmérsékletűre hűtjük, és tálkákba osztjuk. Lefedve a hűtőben tárolhatjuk, de tálalás előtt hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.