Grillezett paprika mézzel és mandulával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Grillezett paprika mézzel és mandulával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg szeletelt mandulaforgács
8 db kimagozott, hosszúkásra vágott piros húsú paprika
2 evőkanál folyékony méz
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
2 evőkanál sherryecet
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A paprikát négybe vágjuk és kimagozzuk. Felforrósítjuk a grillt, vagy a sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. A paprikadarabokat héjas felükkel felfelé, egymás mellé sorakoztatjuk egy sütőlemezen. 8-10 percig hagyjuk a forró grill alatt, vagy míg a héjuk hólyagossá válik és szenesedni kezd. Fogócsipesszel sütőzacskóba szedjük őket. A zacskó száját bekötjük, és az egészet félretesszük.

2. Ha a paprika lehűlt annyira, hogy kézbe vehessük, kést használva, vagy az ujjainkkal lefejtjük a héját, a paprika húsát pedig falatnyi darabkákra aprítjuk, és mély tálba szórjuk.

3. Nagyméretű, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a fokhagymát, és kis lángon, gyakran kevergetve 4 percig pirítjuk, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Beleforgatjuk a mandulát, belekeverjük a mézet és a sherryecetet, majd az egész keveréket a paprikára öntjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, és jól összerázzuk.

4. Szobahőmérsékletűre hűtjük, és tálkákba osztjuk. Lefedve a hűtőben tárolhatjuk, de tálalás előtt hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.

Grillezett paprika mézzel és mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1248 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Grillezett paprika mézzel és mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
szólj hozzá, értékelj