Sült paprikacsíkok ecettel és kapribogyóval

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült paprikacsíkok ecettel és kapribogyóval
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg csíkokra vágott, kimagozott piros húsú paprika
1 evőkanál kapribogyó
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sherryecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Ha sóban eltett kapribogyóval dolgozunk, a só nagy részét kézzel söpörjük le róla, ha pedig ecetben eltett kapribogyót használunk, előbb szűrjük le, majd alaposan öblítsük le.

2. Vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beletesszük a paprikacsíkokat, és közepes lángon, gyakran kevergetve 10 percig pároljuk, vagy amíg megpuhulnak és a szélük kicsit elszenesedik. Hozzáadjuk a kapribogyót, a fokhagymát, és további 2-3 percig együtt sütjük a paprikával.

3. Belekeverjük az ecetet, és sóval, borssal ízesítjük, ügyelve arra, nehogy túlsózzuk, amennyiben sóban eltett kapribogyót használtunk. 1-2 percig még a tűzön hagyjuk, majd leemeljük a serpenyőt. Tálalhatjuk azon melegében, de félre is tehetjük. Ebben az esetben lefedjük, és tálalás előtt jól lehűtjük.

Sült paprikacsíkok ecettel és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Sült paprikacsíkok ecettel és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
ételfotó