Karfiol palacsintatésztában

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karfiol palacsintatésztában
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db rózsáira bontott karfiol
12 dkg liszt
másfél dl tej
1 db tojás
ízlés szerint
Salsához:
2 darabka narancshéj
100 dkg érett, kockára vágott paradicsom
4 nagyobb kimagozott, apróra vágott piros húsú paprika
14 dkg apróra vágott újhagyma
10 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 csipet erős chilipehely
vagy
1 csipet erős pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A salsához az olívaolajat egy nagy tűzálló edényben, közepes lángon felforrósítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az újhagymát meg a kimagozott, felaprított paprikát, időnként megkeverve, 10 percig pároljuk, míg a paprika megpuhul, de még nem barnul meg. Beletesszük a felkockázott paradicsomot, a narancshéjat és a chilipelyhet (ha csípőset készítünk), sózzuk, borsozzuk, és forráspontig hevítjük. Utána nagyon kis lángon 45 percig, fedő nélkül pároljuk, míg a lé nagyobb része elpárolog, és a mártás besűrűsödik. Végül robotgépben pürésítjük, vagy szitán áttörjük.

2. Nagyobb fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beledobjuk a karfiolrózsákat, és kis lángon 5 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.

3. A tojást felverjük a tejjel, apránként hozzákeverjük a lisztet és 1 teáskanál sót.

4. Időközben mély sütőedényben 180-190 °C-ra hevítjük az olajat (akkor jó, ha a beledobott kenyérkocka fél perc alatt megpirul).

5. A karfiolrózsákat a sűrű palacsintatésztába mártjuk, lecsepegtetjük a felesleget, és a forró olajban adagonként 5 percig sütjük, vagy amíg a rózsák aranyszínűre pirulnak. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és előmelegített tálakon kínáljuk a salsával vagy aiolival körítve.

A passzírozást szitán való áttörés helyett elvégezhetjük botmixeres pépesítéssel vagy turmixolással is. Amennyiben az étel jellege megkívánja, a pépesítés után átszűrhetjük akár szitán, akár kis lyukú szűrőn.
Száraz, vörös habzóbor illik hozzá.

Aioli

Aioli
5 dl olívaolaj
10 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 mokkáskanál
1 teáskanál citromlé

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összenyomjuk. A tojássárgáját a sóval elkeverjük. Folyamatosan keverve az olajat belecsöpögtetjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Végül a citromlével ízesítjük.

Karfiol palacsintatésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6153 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Karfiol palacsintatésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
könyvek