Serpenyős kalmár feketebabmártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető drága
Serpenyős kalmár feketebabmártással
Eszközök: kés, keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg tisztított kalmár
3 evőkanál feketebabszósz
2 szál apróra vágott újhagyma
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 kisebb darabolt, friss piros thai chilipaprika
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál kukoricacsíra-olaj
1 evőkanál víz
1 teáskanál kukoricakeményítő
1 teáskanál barna cukor
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál thai halszósz
12 dkg zsenge cukorborsóhüvely
1 nagyobb kimagozott piros húsú paprika
1 evőkanál száraz sherry
vagy
1 evőkanál rizsbor

Elkészítés:

1. A karoktól megfosztott tintahalat hosszában negyedekre vágjuk. Egy kis, éles kés hegyével négyzet alakban bemetsszük a húsát, anélkül hogy átvágnánk. Konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk.

2. A paprikát hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A cukorborsóhüvelyeket keresztben kettévágjuk, a kínai bordáskelt durvára tépkedjük.

3. A feketebabszószt, a halszószt, a rizsbort, a szójaszószt és a cukrot egy tálban összekeverjük. A kukoricakeményítőt elvegyítjük a vízben, a mártáshoz adjuk, és félretesszük.

4. Az olajat előmelegített wokban felforrósítjuk. Beletesszük a chilipaprikát, a fokhagymát, a gyömbért és az újhagymát, és kevergetve 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, és még 2 percig dobva-rázva sütjük:eljárás:185.

5. Hozzáadjuk a tintahalat, és magas hőmérsékleten keverve sütjük még 1 percig. Belekeverjük a cukorborsót és a bordáskelt, és 1 percig sütjük, amíg a kel kissé megfonnyad.

6. Beleöntjük a mártást, és gyakran megkeverve 2 percig pároljuk, illetve amíg a szósz besűrűsödik és kitisztul. Azonnal tálaljuk.

Serpenyős kalmár feketebabmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1174 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Serpenyős kalmár feketebabmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
facebook