Spenótos-szalonnás-fenyőmagos tészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eljárások: főzés, pirítás, szűrés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg fenyőmag
25 dkg spenót
2 evőkanál citromlé
4 szelet szalonna
1 db citrom
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

Keverjük össze a citromhéjat és -levet az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre.

A tésztát bő, sós vízben főzzük ki a csomagolásán található utasítás szerint. Közben serpenyőben pirítsuk aranyszínűre a csíkokra vágott, húsos szalonnát, majd a pörcöt vegyük ki, és tegyük félre. Tegyük a zsírba a fenyőmagot, és pirítsuk barnára.

Szűrjük le a tésztát, azonnal keverjük össze a vastagabb száraktól megtisztított, zsenge spenóttal, hogy a levelek kicsit megfonnyadjanak. Ezután keverjük bele a szalonnát, a fenyőmagot és a citromos olajat is. Ha szükséges, sózzuk utána, és tálaláskor csurgassunk rá kevés olívaolajat, valamint hintsük meg frissen őrölt fekete borssal is.

Finomabb lesz, ha a szalonnazsírban 1-2 fokhagymagerezdet pirítunk, és ezután a fenyőmagot, de azt csak éppen hogy, mert erősebben pirítva megkeseredik. Tálalásakor adjuk hozzá reszelt parmezánt vagy más sajtot.
Pörcnek, kakastaréjnak próbáljunk szárazon pácolt füstölt szalonnát használni, mert azt könnyebb pirítani és ropogósabb lesz.
Spenótos-szalonnás-fenyőmagos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1416 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Kép nélkül
Spenótos-szalonnás-fenyőmagos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
most van szezonja