Fésűkagyló feketebab-mártásban

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Fésűkagyló feketebab-mártásban
Eszközök: kés, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál erjesztett feketebab
40 dkg fésűkagyló
3 db finomra vágott piros thai chilipaprika
1 evőkanál finomra vágott újhagyma
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál csirkealaplé
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 teáskanál finomra vágott fokhagyma
1 teáskanál friss gyömbér
½ teáskanál világos szójaszósz
1 teáskanál rizsbor

Elkészítés:

1. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a fokhagymát, majd a gyömbért, és 1 percig keverve sütjük, illetve amíg illatozni kezd. Belekeverjük a feketebabot és a kagylót, és még 1 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk

a világos szójaszószt, a rizsbort, a cukrot és a chilit.

2. Kis lángon 2 percig sütjük, ha szükséges, még egy kis alaplét öntünk hozzá. Végül hozzáadjuk az újhagymát, összekeverjük és tálaljuk.

A fésűkagyló tisztítása során a kagylókat az izomrost és az ikra közé szúrva kinyitjuk. A kagylókat megmossuk, gondosan eltávolítjuk róluk a szennyeződést, majd lehúzzuk a csillogó, fehér izmot és a fekete belet, de a narancsszínű ikra maradjon sértetlen.
Fésűkagyló feketebab-mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1185 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Fésűkagyló feketebab-mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
bevásárlólista