Fésűkagyló feketebab-mártásban
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
drága



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a fokhagymát, majd a gyömbért, és 1 percig keverve sütjük, illetve amíg illatozni kezd. Belekeverjük a feketebabot és a kagylót, és még 1 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk
a világos szójaszószt, a rizsbort, a cukrot és a chilit.
2. Kis lángon 2 percig sütjük, ha szükséges, még egy kis alaplét öntünk hozzá. Végül hozzáadjuk az újhagymát, összekeverjük és tálaljuk.
A fésűkagyló tisztítása során a kagylókat az izomrost és az ikra közé szúrva kinyitjuk. A kagylókat megmossuk, gondosan eltávolítjuk róluk a szennyeződést, majd lehúzzuk a csillogó, fehér izmot és a fekete belet, de a narancsszínű ikra maradjon sértetlen.