Fésűkagyló spárgával



Elkészítés:
1. A kagylót 1 teáskanál sóval megszórjuk, és 20 percig állni hagyjuk.
2. A spárgát 5 cm-es darabokra vágjuk, a kemény végeit eltávolítjuk. Fél percre forró vízbe téve blansírozzuk, majd lecsepegtetjük és félretesszük.
3. Előmelegített wokban felforrósítunk 1 evőkanál olajat, a kagylót fél percig sütjük benne, majd lecsepegtetjük és félretesszük.
4. A tisztára törölt wokban újabb 1 evőkanál olajat melegítünk fel. Ebben kevergetve 2 percig sütjük a spárgát, a bambuszrügyet és a sárgarépát. A maradék sóval ízesítjük, majd félretesszük.
5. Az ismét megtisztított wokban felmelegítjük a maradék olajat, beletesszük a gyömbért, és keverve sütjük, amíg illatozni kezd. A kagylót és a zöldségeket visszatesszük a wokba, majd megszórjuk borssal, ráöntjük a rizsbort és az alaplét. Lefedjük, még 2 percig főzzük, majd a szezámolajjal meglocsoljuk, és tálaljuk.