Fésűkagyló spárgával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fésűkagyló spárgával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg zöldspárga
22 dkg fésűkagyló
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál csirkealaplé
2 evőkanál rizsbor
1 csipet fehér bors
1 db karikára vágott, kis méretű sárgarépa
4 szelet friss, vékonyra szeletelt gyömbér
2 teáskanál
3 evőkanál földimogyoró-olaj
5 dkg konzerv bambuszrügy
vagy
5 dkg friss bambuszrügy

Elkészítés:

1. A kagylót 1 teáskanál sóval megszórjuk, és 20 percig állni hagyjuk.

2. A spárgát 5 cm-es darabokra vágjuk, a kemény végeit eltávolítjuk. Fél percre forró vízbe téve blansírozzuk, majd lecsepegtetjük és félretesszük.

3. Előmelegített wokban felforrósítunk 1 evőkanál olajat, a kagylót fél percig sütjük benne, majd lecsepegtetjük és félretesszük.

4. A tisztára törölt wokban újabb 1 evőkanál olajat melegítünk fel. Ebben kevergetve 2 percig sütjük a spárgát, a bambuszrügyet és a sárgarépát. A maradék sóval ízesítjük, majd félretesszük.

5. Az ismét megtisztított wokban felmelegítjük a maradék olajat, beletesszük a gyömbért, és keverve sütjük, amíg illatozni kezd. A kagylót és a zöldségeket visszatesszük a wokba, majd megszórjuk borssal, ráöntjük a rizsbort és az alaplét. Lefedjük, még 2 percig főzzük, majd a szezámolajjal meglocsoljuk, és tálaljuk.

A fésűkagyló tisztítása során a kagylókat az izomrost és az ikra közé szúrva kinyitjuk. A kagylókat megmossuk, gondosan eltávolítjuk róluk a szennyeződést, majd lehúzzuk a csillogó, fehér izmot és a fekete belet, de a narancsszínű ikra maradjon sértetlen.
Ha konzerv bambuszrüggyel készítjük, akkor leöblítjük és finomra vágjuk a konzervet. Ha friss bambuszrügyünk van azt a felhasználás előtt fél óráig főzzük.
Fésűkagyló spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1253 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Fésűkagyló spárgával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
vegetáriánus ételek