Töltött koktélparadicsom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött koktélparadicsom
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 nagyobb koktélparadicsom
Kapribogyós töltelékhez:
3 evőkanál kapribogyó
6 evőkanál aioli
12 db kimagozott fekete olajbogyó
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Ráksaláta töltelékhez:
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál majonéz
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Szardellás töltelékhez:
8 db töltött zöld olívabogyó
2 nagy keményre főzött tojás
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Ha szükséges, a paradicsomok szár felőli végéből egy keskeny szeletet levágunk, hogy biztosan álljanak a tálon. A tetejüket is lemetsszük. Recés késsel vagy teáskanállal kivájjuk a paradicsomok belsejét, eltávolítva a húst és a magokat. A paradicsomokat 5 percre lefordítva papírtörlőre állítjuk, hogy lecsepegjenek. Elkészítjük a kiválasztott tölteléket.

2. A szardellás-olajbogyós töltelékhez a szardellafilét lecsepegtetjük, az olaját félretesszük. Apróra vágjuk, és beleszórjuk egy tálba. Hozzáadjuk az olajbogyót és a finomra aprított főtt keménytojást. A félretett olajból pár cseppel megnedvesítjük a keveréket, és borssal ízesítjük (sózni nem kell, mert a szardella amúgy is elég sós), majd alaposan összedolgozzuk.

3. A ráksalátás töltelékhez a rákhúst összekeverjük a majonézzel és a petrezselyemmel. Sóval és borssal ízesítjük.

4. A fekete olajbogyós-kapribogyós töltelékhez az olajbogyóról és a kapribogyóról papírtörlőn leitatjuk a nedvességet, majd finomra aprítva tálba szórjuk. Hozzáadjuk az aiolit, és jól elkeverjük. A tölteléket itt is sóval és borssal ízesítjük.

5. A kiválasztott tölteléket 2 cm-es sima csövű nyomózsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a kivájt paradicsomok belsejét. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

Aioli

Aioli
5 dl olívaolaj
10 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 mokkáskanál
1 teáskanál citromlé

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összenyomjuk. A tojássárgáját a sóval elkeverjük. Folyamatosan keverve az olajat belecsöpögtetjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Végül a citromlével ízesítjük.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Töltött koktélparadicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1680 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Töltött koktélparadicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
vegetáriánus ételek