Spanyol spenótos-paradicsomos minipizza

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spanyol spenótos-paradicsomos minipizza
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg darabolt konzervparadicsom
15 dkg bébispenót
2 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra vágott vöröshagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál fenyőmag
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Tésztához:
½ teáskanál
½ teáskanál szárított élesztő
4 evőkanál meleg víz
1 csipet kristálycukor
22 dkg fehér kenyérliszt

Elkészítés:

1. A tésztához kimérjük a vizet, és beleöntjük egy kisebb edénybe, elkeverjük benne a szárított élesztőt a csipetnyi cukorral. 10-15 percre meleg helyre állítjuk, míg habos nem lesz.

2. A lisztet a sóval keverőtálba szitáljuk. A közepén mélyedést alakítunk ki, és beleöntjük az élesztőt, majd a közepétől kezdve fokozatosan belekeverjük a lisztet. Kézzel alaposan átgyúrjuk, míg a tészta elválik az edény falától. Vékonyan belisztezett felületre borítjuk, és még 10 percig gyúrjuk, míg sima és rugalmas tésztát kapunk. Tiszta edénybe tesszük, nedves konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 1 órán át kelesztjük, vagy amíg a tésztacipó a duplájára nő.

3. A feltéthez az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és megpároljuk benne a vöröshagymát, ügyelve arra, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a fokhagymát, és további fél percig pároljuk, majd belekeverjük a paradicsomot is, és addig főzzük, míg sűrű mártást kapunk. Beleforgatjuk a spenótot, és megvárjuk míg a levelek összeesnek. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A tésztacipót kiborítjuk a tálból, 2-3 perc alatt átgyúrjuk. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és 32 darab 6 cm átmérőjű kört szaggatunk belőle. Olívaolajjal kikent sütőlemezre fektetjük őket, és mindegyik kört megrakjuk a spenótos keverékkel. Meghintjük fenyőmaggal, és megcsepegtetjük még egy kis olívaolajjal.

200 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

32 db minipizzát tudunk készíteni a hozzávalókból.

Spanyol spenótos-paradicsomos minipizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 775 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Spanyol spenótos-paradicsomos minipizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
cikkek