Tőkehallal rakott tészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg tőkehalfilé
35 dkg penne rigate
17 dkg cheddar sajt
2 db paradicsom
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Besamelhez:
2 és fél dkg vaj
2 és fél dkg finomliszt
6 dl tej

Elkészítés:

Főzzük a tésztát 12 percig bő, sós vízben, s az utolsó 3 percben tegyük bele a spenótleveleket is.

Közben a vajat, a lisztet és a tejet addig keverjük nagy serpenyőben, amíg forrni kezd. Mérsékeljük alatta a lángot, tegyük bele a kisebb darabokra vagdalt halat, és 5 percig gyöngyözve főzzük, amíg a hal már majdnem kész. Húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a reszelt sajt felét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Melegítsük a grillsütőt. Szűrjük le a tésztát, és keverjük össze a mártással. Öntsük át lapos, 1,2-1,4 literes sütőtálba. A karikákra vágott paradicsommal borítsuk a tetejét, és szórjuk rá a maradék sajtot. 5-7 perc alatt grillezzük aranysárgára.

Finomabb lesz és könnyebb is elkészíteni a következő módon: a vajból, lisztből és a tejből besamelmártást készítünk. A halat olívaolajon, kevés fehérborral 5-10 perc alatt megpároljuk, majd a mártáshoz adjuk.
Tőkehallal rakott tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1168 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Kép nélkül
Tőkehallal rakott tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
recepttár