Sistergő chilis garnéla

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sistergő chilis garnéla
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg nyers óriás garnéla
1 kisebb friss chilipaprika
6 evőkanál olívaolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 csipet pirospaprika
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. A garnélát előkészítjük: levágjuk a fejét, majd lefejtjük a páncélját, ügyelve arra, hogy a farka egészben maradjon. Éles késsel minden garnéla hátát bemetsszük, és eltávolítjuk a szürkésfekete bélcsatornát. A megtisztított garnélákat hideg víz alatt leöblítjük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a nedvességet.

2. A chilit hosszában kettévágjuk, kimagozzuk és finomra aprítjuk. Ha friss chilivel dolgozunk, viseljünk kesztyűt, vagy alaposan mossuk meg a kezünket minden egyes ilyen alkalom után, mert a chili leve irritálhatja az érzékeny bőrt, különösen a szem, száj és orr környékét. Sose dörzsöljük meg a szemünket, ha előtte friss chilipaprikát érintettünk.

3. Nagyméretű, vastag aljú serpenyőben vagy tűzálló edényben felforrósítjuk az olajat, és ha már elég forró, beletesszük a fokhagymát, amit fél percig pirítunk benne. Hozzáadjuk a garnélát, a chilit, a pirospaprikát egy csipet sóval, és az egészet folyamatos keverés mellett 2-3 percig sütjük, míg a garnélák szép rózsaszínűek lesznek, és összekunkorodnak.

4. A még sistergő garnélát a serpenyőben tegyük az asztalra. Kínáljunk mellé koktélpálcikát, amivel vendégeink felszúrhatják a rákokat, valamint ropogós héjú kenyérszeleteket, hogy kimártogathassák az ínycsiklandó szaftot.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Sistergő chilis garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5772 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Sistergő chilis garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
recepttár