Steakfalatok chiliszósszal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Steakfalatok chiliszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db friss, szeletelt piros chilipaprika
2 szelet 20 dkg-os fehérpecsenye
2 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
40 dkg darabolt, konzerv hámozottparadicsom-konzerv
2 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál sherryecet
2 teáskanál Tabasco-szósz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolaj felét vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és kis lángon, időnként megkeverve 5 percig pároljuk, vagy amíg a hagyma megüvegesedik. Hozzáadjuk a fokhagymát, a pirospaprikát meg a chilit, és további 2-3 percig pirítjuk. Belekeverjük a paradicsomot a levével együtt, a fehérbort, a paradicsompürét, az ecetet és a cukrot. Lassú tűzön pároljuk 15-20 percig, amíg a mártás besűrűsödik.

2. Közben egy vastag aljú vagy öntöttvas serpenyőt felforrósítunk, és az alját beecseteljük az olívaolajjal. A hússzeleteket borssal meghintjük, bedörzsöljük a tabasco szósszal, és a serpenyőbe fektetjük. Mindkét oldalon 1-2 percig sütjük, éppen míg barnulni kezd. Lejjebb vesszük a lángot, és közben egyszer megfordítva 3 percig sütjük, ha véresre sült, 4-5 percig, ha közepesen átsült és 5-7 percig, ha teljesen átsült steaket szeretnénk. Levesszük a tűzről, és melegen tartjuk.

3. A mártást robotgépben pürésítjük. Tálalóedénybe öntjük, sóval, borssal ízesítjük, és belekeverjük a petrezselymet is.

4. A megsült steaket vágódeszkára helyezzük, és falatnyi darabokra vágjuk. Koktélpálcikákra szúrjuk a húsfalatkákat, tálra rendezzük, és a mártással együtt azonnal tálaljuk.

Ez a fogás fehérpecsenyéből nem készíthető el. Bélszínt vagy hátszínt vásároljunk hozzá és mindenképpen jól hártyázzuk le, sőt érdemes egy éjszakára száraz olajos, fűszeres pácba tenni a kockára vágott húst.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Steakfalatok chiliszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Steakfalatok chiliszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
van itthon