Borjúhúsleves gombával és cérnametélttel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjúhúsleves gombával és cérnametélttel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg borjúhús
50 dkg borjúcsont
7 és fél dkg tölgyfagomba
vagy
7 és fél dkg laskagomba
1 ⅔ dl tejszín
1 teáskanál szegfűszeg
6 szem fekete bors
12 dl víz
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Levesbetéthez:
Sűrítéshez:
3 evőkanál tej
1 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:

1. A vékonyan felszeletelt borjúhúst, a csontokat és a vizet egy nagy lábosba tesszük (1. kép). Hozzáadjuk a hagymát, a fekete borsot, a szegfűszeget, a szerecsendiót, és mindezt 180 percen át lassan forraljuk, amíg az erőleves egyharmadára besűrűsödik.

2. A húslevest leszűrjük, a felszínét szűrőkanállal lezsírozzuk, és átöntjük egy tiszta lábosba (2. kép). Beletesszük a húst.

3. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát (3. kép), a tejszínt, alacsony hőfokon felforraljuk, és 12 percig lassan főzzük. Eközben forrásban lévő sós vízben megfőzzük a metélt tésztát, hogy éppen csak megpuhuljon (al dente). Leszűrjük és melegen tartjuk.

4. Összekeverjük a kukoricalisztet, a tejet, s a lágy masszát belekeverjük a levesbe, hogy besűrűsödjön. Ízlés szerint fűszerezzük, s közvetlenül a tálalás előtt beletesszük a cérnatésztát. Előmelegített levesestálba merjük, és azonnal tálaljuk.

Borjúhúsleves gombával és cérnametélttel Borjúhúsleves gombával és cérnametélttel Borjúhúsleves gombával és cérnametélttel
Ehhez az ételhez a borjú olcsóbb részeit is használhatjuk, például nyakdarabokat: ez sovány hús, és a hosszú főzés alatt biztosan megpuhul.
Borjúhúsleves gombával és cérnametélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1715 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Borjúhúsleves gombával és cérnametélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
vegetáriánus ételek