Toszkán borjúhúsleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Toszkán borjúhúsleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg szárazborsó
90 dkg kicsontozott, darabolt borjúnyak
5 dkg árpagyöngy
1 nagy sárgarépa
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
10 dkg darabolt paradicsom
1 ág friss bazsalikom
6 dl víz
1 db apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A 2 órára beáztatott és leszűrt szárazborsót (1. kép), a darabokra vágott borjúhúst, a húslevest és a vizet egy nagy lábosba tesszük, és alacsony hőfokon felforraljuk A folyadék felszínéről leszedjük a habot.

2. Ha már teljesen tiszta a felszíne, hozzáadjuk a megmosott árpagyöngyöt (2. kép) és egy csipet sót. Alacsony hőfokon hagyjuk 25 percig forrni.

3. Hozzáadjuk a sárgarépát, a kb. 15 cm-es paszternákot, a póréhagymát, a vöröshagymát, a paradicsomot (3. kép) és a bazsalikomot, és ízlés szerint fűszerezzük. 2 órán át lassan forraljuk, időről időre lezsírozzuk a tetejét, majd a lábost levesszük a tűzhelyről és 120 percre félretesszük.

4. A lábost újfent a tűzhelyre téve, a levest közepes hőfokon felforraljuk. Beletesszük a cérnametéltet, és 12 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kidobjuk belőle a babérlevelet. A levest átmerjük egy előmelegített tálba és azonnal tálaljuk.

Toszkán borjúhúsleves Toszkán borjúhúsleves Toszkán borjúhúsleves

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Toszkán borjúhúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1434 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Toszkán borjúhúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
van itthon

Kapcsolódó receptek (szárazborsó, borjúnyak összetevők alapján)