Csirkeleves kukoricával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves kukoricával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé
18 dkg főtt kukorica
1 ⅔ dl tejszín
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A sűrítéshez:
1 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál tej
Levesbetét:

Elkészítés:

1. A csíkokra vágott csirkehúst, a húslevest és a tejszínt egy nagy lábosba tesszük, lassú tűzön felforraljuk (1. kép). Csökkentjük a hőfokot, és 20 percig hagyjuk főni. Ízlés szerint fűszerezzük.

2. Enyhén sós, forrásban lévő vízben 10-12 percig főzzük a cérnatésztát, amíg éppen megpuhul. A tésztát leszűrjük, melegen tartjuk.

3. Egy kis tálkában összekeverjük a kukoricalisztet és a tejet. A lágy masszát a levesbe öntjük, hagyjuk besűrűsödni.

4. A kukoricaszemeket (2. kép) és a cérnatésztát (3. kép) is beletesszük a lábosba és az egészet jól átmelegítjük. A levest előmelegített levesestálba vagy külön mélytányérokba tesszük, azonnal tálaljuk.

Csirkeleves kukoricával Csirkeleves kukoricával Csirkeleves kukoricával
A csirkemellet 45 dkg főtt rákhússal is helyettesíthetjük. Szedjük lemezkékre a rákhúst, mielőtt beletennénk a lábosba,ér csökkentsük 10 perccel a főzési időt. A kínai típusú leveshez a cérnametélt helyett kínai tojásos metéltet és konzerv kukoricát használunk. Ha nincs elég időnk,vegyünk kész grillcsirkét,bőrözzük le és vágjuk csíkokra

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirkeleves kukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1824 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Csirkeleves kukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
facebook