Tejszínes-citromos csirkeleves spagettivel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejszínes-citromos csirkeleves spagettivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg apró spagetti
25 dkg kockára vágott csirkemell
3 db citrom
1 ⅔ dl tejszín
4 evőkanál vaj
2 szál szárzeller
2 fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint fehér bors
A díszítéshez:
3 szelet citrom
ízlés szerint friss petrezselyem

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban felolvasztjuk a vajat. Beletesszük a hagymát, a vékonyan felszeletelt sárgarépát és zellert, a kis kockára vágott csirkehúst, és néha megkavarva 8 percig pároljuk (1. kép).

2. A citromot vékonyan lehámozzuk (2. kép), s a héját forrásban lévő vízben 3 percig főzzük. A citrom levét kinyomjuk.

3. A citromhéjat és a citrom levét hozzáadjuk a tyúkhúslevesben fövő csirkehúshoz. Lassan felforraljuk és 40 percig hagyjuk lassan főni.

4. Beletesszük a lábosba az apróra tördelt spagettit is (3. kép), 15 percig főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük, és hozzákeverjük a tejszínt. Átmelegítjük, de nem engedjük forrni, nehogy összecsomósodjon.

5. Levesestálba vagy külön mélytányérokba tálaljuk a levest, petrezselyemmel és fél citromszeletekkel díszítve.

Tejszínes-citromos csirkeleves spagettivel Tejszínes-citromos csirkeleves spagettivel Tejszínes-citromos csirkeleves spagettivel
Ételünket a 3. lépésig bezáróan akár előre elkészíthetjük. A tálalás előtt átmelegítjük, mielőtt beletennénk a tésztát és a tejszínt.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Tejszínes-citromos csirkeleves spagettivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1406 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Tejszínes-citromos csirkeleves spagettivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
facebook