Szárazbableves tésztával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szárazbableves tésztával
Eszközök: fazék, kés, lábas, szűrő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szárazbab
vagy
15 dkg apró kagylótészta
45 dkg durvára vágott konzervparadicsom
2 nagyobb fej karikára vágott hagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál sűrített paradicsom
8 és fél dl víz
2 evőkanál forgácsolt parmezán sajt
12 dkg lecsepegtetett, szeletelt szárított paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
12 dkg lecsepegtetett szárított paradicsom
1 evőkanál friss petrezselyem
vagy
1 evőkanál friss korianderzöld
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A szárazbabot 3 órára hideg vízben áztatjuk majd leszűrjük.

2. A szárazbabot nagy lábosba tesszük. Hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd felforraljuk. 15 percig erős forrásban tartjuk. Leszűrjük, és melegen tartjuk.

3. A hagymát megforrósított olajon 2-3 percig pároljuk közepes hőfokon. Belekeverjük a fokhagymát, és 1 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, az oregánót és a sűrített paradicsomot (1. kép).

4. A vizet és a félretett babot a lábosba tesszük, felforraljuk, és lefedve mintegy 45 percig lassan főzzük, amíg a bab puha nem lesz.

5. A tésztát is beletesszük a lábosba, ízlés szerint fűszerezzük. Közékeverjük a vékonyan felszeletelt szárított paradicsomot (2. kép), az egészet újra felforraljuk, s félig fedve 10 percig hagyjuk főni, hogy a tészta éppen csak megpuhuljon (al dente).

6. Belekeverjük a levesbe a koriandert vagy a petrezselymet (3. kép). Előmelegített levesestálba téve, parmezánnal megszórva tálaljuk.

Szárazbableves tésztával Szárazbableves tésztával Szárazbableves tésztával
Megtehetjük, hogy a babot hideg vízbe tesszük, majd felforraljuk, s elvéve a tűzhelyről, hagyjuk a vízben megpuhulni. Használat előtt leszűrjük és leöblítjük.
Szárazbableves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1729 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Szárazbableves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
szótár