Füszeres csirkemáj

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Füszeres csirkemáj
Eszközök: kés, reszelő, serpenyő, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg csirkemáj
½ teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt római kömény
10 dkg liszt
6 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál pirospaprika
¼ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány ág friss menta

Elkészítés:

1. Nagy lapos tányérra szitáljuk a lisztet, belekeverjük a rómaiköményt, a koriandert, a paprikát és a szerecsendiót. Sóval, borssal ízesítjük.

2. Megtisztítjuk és megmossuk a csirkemájat, papírtörlővel leszárogatjuk róla a nedvességet. A májakat félbe vagy negyedbe vágjuk. A darabkákat adagonként megforgatjuk a fűszeres lisztben, és lerázzuk róluk a felesleget.

3. Nagyméretű, vastag aljú edényben felforrósítjuk az olívaolajat. A csirkemájat több adagban, nagy lángon, gyakran kevergetve 3-5 percig pirítjuk, míg kívül ropogós, belül omlós lesz. Fogvájóra vagy koktélpálcikákra tűzzük, és mentalevélkékkel díszítjük.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Füszeres csirkemáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1566 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Füszeres csirkemáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
facebook