Sonkába göngyölt burgonya

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonkába göngyölt burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db hámozott újburgonya
12 szelet serrano sonka
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Az újburgonyát forrásban lévő víz fölé helyezett zöldségpároló betétre tesszük. Az edényt lefedve 30 percig pároljuk, amíg megpuhul. Levesszük a rácsról, és kicsit hűlni hagyjuk.

2. Az olívaolajat sütőtálba öntjük. Minden burgonyaszemet egy-egy sonkaszeletbe csavarunk, és a kis csomagokat egymás mellé helyezzük a tálra. Az előmelegített sütőben néha-néha megforgatva 20 percig sütjük.

3. Előmelegített tányéron szervírozzuk. Sóval ízesítjük, és kicsit hűlni hagyjuk vagy azon melegében az asztalra adjuk.

Sonkába göngyölt burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1679 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Sonkába göngyölt burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
google+