Sült spárga serrano sonkával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Sült spárga serrano sonkával
Eszközök: kés, sütő, sütőtál
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet serrano sonka
12 szál zöldspárga
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A olívaolaj felét beleöntjük egy sütőtálba, amiben a spárgák egymás mellé fektetve is elférnek, és körülfolyatjuk, hogy egyenletesen vonja be az edény alját. A sonkaszeleteket hosszában kettévágjuk.

2. A spárgát meghámozzuk, ha szükséges, és levágjuk a fás végét. A szálakat egyenként belecsavarjuk egy-egy sonkaszeletbe, oly módon, hogy a spárgafej kilógjon. A begöngyölt spárgasípokat egymás mellé fektetjük a sütőtálon, és beecseteljük a maradék olívaolajjal. Tengeri sóval és borssal ízesítjük.

3. A spárgát az előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük a spárga vastagságától függően: át kell sülnie, ugyanakkor maradjon ropogós. Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk túl sokáig a sütőben, mert ha túlságosan megpuhul, nem tudjuk kézzel enni.

4. A sült spárgát azon forrón tálaljuk, mártogatónak egy tálka aiolit kínálunk hozzá.

Aioli

Aioli
5 dl olívaolaj
10 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 mokkáskanál
1 teáskanál citromlé

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összenyomjuk. A tojássárgáját a sóval elkeverjük. Folyamatosan keverve az olajat belecsöpögtetjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Végül a citromlével ízesítjük.

Sült spárga serrano sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 11975 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Sült spárga serrano sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
ételfotó