Spagetti szénégető módra
Spaghetti alla carbonara



Elkészítés:
1. Egy nagy tálalóedényt megmelegítünk. Egy nagy lábosban gyengén sózott vizet forralunk. Beletesszük a spagettit, 1 evőkanál olajat, és addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul, de még rugalmas, harapni lehet (al dente). Leszűrjük, visszatesszük a lábosba és melegen tartjuk.
2. A maradék olajat nagy serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a bacont (1. kép), és ropogósra pirítjuk. Áttesszük az előmelegített tálba.
3. A serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a vékonyan felszeletelt gombát, s időnként megkavarva 3-4 percig pirítjuk (2. kép). A szalonnás keveréket visszatesszük a serpenyőbe, befedjük, és melegen tartjuk.
4. Egy nagy tálban összekeverjük a tejszínt, a felvert tojásokat, a sajtot (3. kép), majd ízlés szerint fűszerezzük.
5. Nagyon gyorsan dolgozva, a spagettit beleforgatjuk a bacon és a gomba keverékébe, ráöntjük a felvert tojást. Két villát használva a spagettit gyorsan megforgatjuk a tojásos tejszínkeverékben, és azonnal tálaljuk. Tálaláskor még külön parmezánt is kínálhatunk hozzá.
![]() |
![]() |
![]() |