Olasz paradicsom-krémleves

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz paradicsom-krémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg hámozott, darabolt paradicsom
1 csipet szódabikarbóna
4 evőkanál vaj
1 ⅔ dl tejszín
6 és ¼ dl zöldségleves
1 nagy apróra vágott hagyma
30 dkg fusilli
ízlés szerint
ízlés szerint bors
néhány levél friss bazsalikom
igény szerint pirított zsemlekocka

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban megolvasztjuk a vajat, és 3 percig pároljuk benne a hagymát (1. kép). Hozzáadunk 3 dl zöldséglevest a darabolt paradicsommal és a szódabikarbónával együtt. Felforraljuk, és 20 percig lassan gyöngyözve főzzük.

2. A serpenyőt elvesszük a tűzhelyről, és hagyjuk kissé hűlni. Mixerben vagy robotgépben pürésítjük a levest, majd átszűrjük, és visszatesszük a lábosba (2. kép).

3. A maradék zöldséglevest és a tésztát a lábosba tesszük (3. kép), ízlés szerint fűszerezzük.

4. Hozzáadjuk a cukrot, majd felforraljuk, és alacsony hőfokon 15 percig hagyjuk főni.

5. A levest előmelegített levesestálba öntjük, tetején szétoszlatva a tejszínt, friss bazsalikomlevéllel díszítve azonnal tálaljuk, pirított zsemlekockákat kínálunk hozzá.

Olasz paradicsom-krémleves Olasz paradicsom-krémleves Olasz paradicsom-krémleves
Ha narancsos paradicsomlevest akarunk készíteni, akkor a zöldségleves felét friss narancslével helyettesítjük és a levest narancshéjjal díszítjük. Ha pedig paradicsomos sárgarépalevest kívánunk, akkor a zöldségleves felét sárgarépalével és 3 dl reszelt sárgarépával helyettesítjük. A sárgarépát a hagymával együtt tanácsos megpárolni.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Olasz paradicsom-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1965 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Olasz paradicsom-krémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
ételfotó