Heringsaláta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Heringsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db sózott hering
10 dkg cékla
1 db alma
1 kis doboz konzerv zöldbab
1 kis doboz konzerv vegyes zöldség
1 fej hagyma
A díszítéshez:
2 csomó kapor
Az öntethez:
1 csipet kristálycukor
1 evőkanál csípős mustár
4 evőkanál ecet
5 dkg majonéz
másfél dl tejföl
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát és a céklát kockákra vágjuk és sós vízben rövid ideig blansírozzuk. A marhahúst is kockákra vágjuk és a gerincétől megtisztított heringet szintén. A hagymát finomra aprítjuk, a meghámozott, kimagozott almát felkockázzuk. A vegyes zöldséget és a zöldbabot lecsepegtetjük. Az alapanyagokat tálba tesszük és elvegyítjük.

2. A mártáshoz a tejszínt amajonézzel, az ecettel és a mustárral simára keverjük, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd a salátára öntjük.

3. Finomra aprított kaporral meghintve tálaljuk.

A cékla abálásának ideje kevésnek tűnik. Javaslatunk szerint, főzzük sós vízben, héjában puhára.
A vöröshagymát megtisztítva, kis időre tegyük hűtőszekrénybe, vagy készítsük az ételt póré- vagy salátahagymával. Aprításkor nem fogja csípni a szemünket.
A heringsalátának a céklarépa ad színt és sajátos, kellemes ízt; jellegzetes lilásvörös színe az antocyantól származik. A cékla nyersen is fogyasztható, bár többnyire főzve készítik el salátának, levesnek vagy körítésnek, esetleg mártásnak.
Heringsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1983 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Heringsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj